Biserica, văzătorul şi... realitatea

Se spune că la o întâlnire a adunării generale a unei congregaţii creştine - pe care nu o dau cu numele pentru că nu vreau să se simtă "nasol" - un reprezentat al acelei organizaţii a participat din Statele Unite ale Americii. El venise acolo să discute anumite chestiuni bisericeşti... şi eu am avut ocazia să-l traduc atunci. Povestirea de mai jos este ceea ce a spus el în cadrul acestui mare congres bisericesc.

La o biserică, un mare văzător a venit la pastorul / preotul bisericii să-i spună ce i-a descoperit lui Dumnezeu cu privire la biserica respectivă.

"Dumnezeu mi-a arătat că ai în această biserică trei categorii de oameni!" spuse văzătorul apăsat.

"Ce fel de oameni?" a întrebat mirat conducătorul acelei biserici.

"Prima categorie sunt oile", începu văzătorul, numărând deja categoriile pe degete.

"Oile?" repetă mirat pastorul. "Ce-i cu oile?"

"Oile", continuă văzătorul, "sunt credincioşii de la biserica aceasta. Sunt credincioase, ăstea mereu o să le ai aici cu tine."

"Şi ce e de făcut cu oile?" întrebă nedumerit păstorul bisericii.

"Oile, trebuie să le mulgi!" îi dădu răspuns văzătorul, pregătindu-se să îi dea următoarea categorie de oameni din biserica sa.

"Hmmmm", spuse păstorul îngândurat, neştiind ce să mai zică, şi fără să îşi mai ridice capul, văzătorul continuă.

"Şi mi-a mai arătat Dumnezeu că ai prin biserica asta şi capre! Dap! Capre! Ăstea duminica asta sunt aici, duminica viitoare la altă biserică, duminica aialaltă la altă biserică... şi tot aşa!"

"Capre, frate?" întrebă denumerit păstorul. "Ce să fac eu cu capre în biserică?"

"Dumnezeu mi-a spus că pe capre trebuie să le tunzi! Adică să faci colecta de bani de la ele când le prinzi în biserică!" spuse văzătorul fără să clipească, după care deschisese din pumn şi al treilea deget.

"Şi ce ţi-a mai arătat Dumnezeu, frate?" a întrebat pastorul care simţea că ceva nu e în regulă cu "mesajul" văzătorului.

"Ooooo, Dumnezeu mi-a arătat că ai în biserică şi lupi! DAAAA! Lupi! Ăştia îţi atacă oile!" spuse văzătorul, căscând ochii mari către pastorul bisericii.

"Ok, oi am înţeles că scrie şi în Scriptură de ele, că să păstorim turma lui Dumnezeu; de capre am auzit în Biblie că Dumnezeu va separa la judecata de apoi caprele de oi... Dar lupi, lupi în biserică? Cum vine asta?" îl întrebă păstorul tulburat.

"Dumnezeu mi-a arătat că pe lupii ăştia", rosti văzătorul, după care începu să se cam bâlbâie, "trebuie, trebuie, trebuie să-i împuşti!!!"

Notă: Această postare a fost scrisă pentru SuperBlog 2013, şi este sponsorizată de Reeija.ro





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.