10 lucruri pe care un soţ doreşte să le audă de la soţia lui

Mark Twain spunea odată: „Pot trăi două luni dintr-un compliment bun.” Sunt de acord cu el. Nu există nimic care să insufle o căsnicie cu energie ca o laudă şi o validare specifică şi detaliată. După ce am făcut o serie de cercetări aici la Family First, am descoperit cele 10 lucruri pe care doreşte să le audă un soţ de la soţia lui. Şi dacă ne-a scăpat vreuna, vă rugăm să o adăugaţi în secţiunea de comentarii de mai jos.

1. „Mă bucur că sunt soţia ta.” Pe cât de simplu pare, soţul doreşte să ştie că soţia lui este mulţumită cu căsnicia lor, şi se bucură să fie cu el. Când a fost ultima oară când i-ai mulţumit soţului tău pentru faptul că s-a căsătorit cu tine? Nu presupune că o ştie. Spune-i-o!

2. „Eşti un tată extraordinar.” Adânc în inima lui, fiecare bărbat doreşte să fie văzut ca un erou – mai ales de către copiii săi. Spune-i specific soţului tău de ce este eroul copiilor voştri. Şi, deseară la cină, spune-le copiilor de ce este atât de special.

3. „Sunt foarte atrasă de tine. Eşti bărbatul viselor mele!” Este un mit faptul că femeile sunt întotdeauna cele care sunt mai atente la înfăţişarea lor decât bărbaţii. Pe măsură ce fruntea bărbaţilor începe să devină mai înaltă şi abdomenul să devină mai proeminent, pot deveni destul de sensibili cu privire la aspectul lor. Nu glumi niciodată cu aspectul soţului tău. Spune-i cât e de „excitant” şi cât eşti de atrasă de el.

4. „Respect cu adevărat decizia pe care ai luat-o.” Atunci când un bărbat ia o decizie, mai ales una grea, nu doreşte ca soţia lui să fie critică sau să se îndoiască de el. Doreşte să ştie că soţia lui stă în spatele lui şi îi admiră abilitatea de a lua decizii bune.

5. „Ştiu cât de important este să trăim cât ne-ajunge plapuma. Sunt alături de tine.” Soţul tău este preocupat de viitorul familiei tale. Asta înseamnă că este preocupat să poarte de grijă financiar familiei sale. Este o mângâiere imensă pentru el să ştie că are o soţie pe care se poate baza să cheltuiască şi să economisească cu înţelepciune.

6. „Sunt atât de recunoscătoare pentru conducerea ta spirituală.” Noi toţi suntem creaţi pentru a avea o relaţie cu Dumnezeu, şi mulţi bărbaţi doresc să fie văzuţi ca şi cei care se îngrijesc de bunăstarea spirituală a familiilor lor. Încurajează-ţi soţul în credinţa lui şi pentru că şi-a asumat cu seriozitate rolul de a fi un lider spiritual.

7. „Eşti atât de înţelept.” Mulţi bărbaţi se nasc fiind oameni care rezolvă problemele şi se delectează în procesul găsirii şi aplicării unei soluţii. Acest lucru reprezintă întâmplător motivul din care soţul tău încearcă întotdeauna să „rezolve” problemele tale când tu nu-ţi doreşti nimic altceva decât să te asculte. A recunoaşte capacitatea mentală a soţului tău şi faptul că-i faci complimente legate de inteligenţa lui, îţi va aduce dividende serioase. Subliniază-i faptul că ai încredere în judecata lui înţeleaptă.

8. „Apreciez cât de mult munceşti pentru a te îngriji de familia noastră.” Sunt multe lucruri în viaţă pe care soţul tău nu le poate controla, dar unul pe care îl poate controla este efortul. Îi face mare plăcere să muncească din greu şi să vadă rezultatele. Pentru a fi direct în control şi pentru a fi omul responsabil de a crea ceva din nimic îl încântă. Încurajează-i atitudinea de om harnic şi muncitor.

9. „Mulţumesc frumos că mă ajuţi în privinţa asta.” Atunci când un bărbat slujeşte soţiei lui, îşi doreşte ca ea să vadă acest lucru. Un simplu „Mulţumesc” este tot ce-şi doreşte el.

10. „Mă impresionează modul în care ai abordat situaţia aceea.” Uneori o soţie trebuie să-i arate soţului ei atunci când el nu abordează o anumită situaţie bine. La fel, trebuie să-i spună atunci când abordează o situaţie deosebit de dificilă aşa cum trebuie.

Notă: Material adaptat şi tradus de unul din fanii paginii de facebook a cărţii "Divorţul şi Recăsătorirea în Lumina Bibliei" articolul a aparut iniţial pe blogul lui Mark Merrill – preşedintele Family First. Pentru mai multe detalii vizitaţi blogul său la www.markmerrill.com

Cartea "Divorţul şi Recăsătorirea în Lumina Bibliei" poate fi comandată de pe următoarele site-uri:

www.amazon.com respectiv www.createspace.com





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.