Seria "Un Om numit Isus" - Introducere

Serie de mesaje alcătuite şi adaptate de Nick Laurenţiu Nica

Introducere

Cine a fost Isus? Dacă nu poţi să accepţi faptul că El este adevăratul Mântuitor, va trebui să tragi concluzia că El a fost un fals, un nebun, sau că ucenicii Lui au început cea mai mare păcăleală din lume.

Un fals?

Oare a încercat El doar să câştige niÅŸte adepÅ£i? Dacă da, atunci cu siguranţă că nu prea a avut succes [dacă tu măsori succesul prin putere sau câştig financiar]. El i-a „alungat” (întors) pe mulÅ£i prin standardele Sale înalte ÅŸi prin ostilitatea Sa de a trece cu vederea ipocrizia ÅŸi apatia celor din jurul Său. ÃŽn mod sigur că El nu i-a păcălit pe oameni ca să le ia banii. Pur ÅŸi simplu evidenÅ£ele nu susÅ£in că El ar fi fost un ÅŸarlatan.

Un nebun?

Un înşelător de sine? Acum sincer vorbind, dar chiar înşelat de propria Sa identitate? Cuvintele şi acţiunile Sale nu reflectă comportamentul unei persoane instabile din punct de vedere mintal. O astfel de acuză adusă la adresa Lui nu explică miracolele, strălucirea învăţăturilor Sale şi nici a învierii Lui.

O păcăleală?

Este oare posibil ca ucenicii să fie vinovaţi că au prezentat o imagine despre Isus, mai mare decât viaţa? Nu ar avea nici un sens ca ucenicii să aducă o conspiraţie prin crearea unei minciuni monstruoase, care să contrazică ceea ce de fapt ei ştiau că este adevărat. Ai muri tu oare pentru ceva care ştii că este o minciună? Nici ucenicii nu ar fi făcut-o, însă cu toate acestea aproape toţi au murit ca martiri.

Adevăr?

Noi avem un motiv bun să credem că Biblia prezintă o imagine clară a lui Isus Hristos. ÃŽmplinirea profeÅ£iilor despre El, impactul Său asupra istoriei, viaÅ£a ÅŸi învăţăturile Sale, ÅŸi răspunsul ucenicilor Săi, arată împreună spre ceva real: că El a fost ÅŸi este tot ceea ce El a susÅ£inut că este – Fiul lui Dumnezeu.

"Un Om numit Isus"Următoarele mesaje – întocmite în zece părÅ£i diferite – au menirea de a prezenta realitatea despre cine a fost ÅŸi este într-adevăr Isus Hristos. ÃŽmpreună vom explora cele mai importante evenimente ÅŸi fapte petrecute în timpul vieÅ£ii Sale pentru a observa caracterul ÅŸi natura Sa.

Notă: Materialul de mai sus şi seriile următoare sunt preluate din cartea electronică cu acelaşi nume, "Un Om numit Isus" scrisă de Nick Laurenţiu Nica. Cartea în format electronic (PDF) este disponibilă aici.

ÃŽnapoi la curprins | Partea 1 - A arătat milă





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.