Când am dat cu capul de pragurile religiei... şi am făcut cucui în inimă

Trăim zile în care pretutindeni unde te-ai uita în jur, fiecare persoană crede în religie, ceva legat de religie, şi se bat unii în piept că religia lor e cea bună, cea mai bună, şi singura bună. Astăzi am descoperit că atunci când dăm cu capul de pragurile religiei... ne facem cucui nu la cap, dar în inimă, pentru că religia nu a mântuit şi nu va mântui pe nimeni - niciodată!

Astăzi de dimineaţă am căutat în Biblie un pasaj care vorbea de faptul că nu trebuie să iubim somnul, vroiam să-l împărăşesc cu alţi prieteni, cunoscuţi, care cred că Dumnezeu dă pâine la toţi lenoşii care sunt religioşi şi care merg sau nu la biserică (fie la fiecare slujbă, fie din An în Paşti, sau când vor ei). Şi deschizând referinţa am citit nu doar versetul cu pricina, dar şi întreg capitolul, care este plin de înţelepciune, şi pe care vreau să o împărtăşesc aici cu voi ca să vă deşteptaţi.

În Proverbe 20:13 este scrie "Nu iubi somnul, căci vei ajunge sărac! Deschide ochii şi... caută-ţi un job!" (partea a doua a acestui verset am adăugat-o eu, ca o parafrazare, pentru versetul original, accesaţi acest link).

Am postat acest verset pe twitter astăzi şi apoi m-am apucat să citesc tot capitolul 20 din Proverbe. M-am oprit la versetul 27, care mi s-a părut că are o legătură aşa de mare cu versetul final din acest capitol, le redau mai jos separat ca să le comparaţi.

"Suflarea omului este o candelă a DOMNULUI, care cercetează toate odăile ființei lui." (Proverbe 20:27, NTR)

"Loviturile și rănile curăță răul și bătăile curăță odăile ființei." (Proverbe 20:30, NTR - sublinierile din ambele versete îmi aparţin).

Prima dată când am citit aceste versete nu am înţeles prea bine ceea ce era scris, însă în timpul închinării de la biserică, astăzi 15 iunie 2014 - apropo, astăzi este Ziua Taţilor, sărbătoarea Fathers's Day în America, pe care eu am reuşit să o pomenesc familiei şi să fac urări şi altor tătici ca mine - aceste cuvinte au devenit vii şi am început să le înţeleg. Dumnezeu vrea ca noi să fim nişte lumini în această lume în care ne-a pus El să fim, nu să fim o religie, nişte religioşi, oameni care ţin tradiţii şi se bat în piept pentru o denominaţie anume, şi toate celelalte. Şi versetul 30 mie mi-a spus că Dumnezeu vrea ca noi să luminăm o lumină curată, de aceea El ne cizelează şi ne aduce mustrarea ca noi să ne îndreptăm, ca după ce am dat cu capul de pragurile religiei să nu ne facem cucui în inimă - nici la cap! - ci să ne schimbăm, să ne smerim, să fim ceea ce este Isus Hristos: LUMINA LUMII!

E vremea ca sărbătorile şi biserica şi religia pe care o iubim aşa de mult să nu mai fie o prioritate pentru noi. E vremea ca noi să fim o lumină curată pentru cei din jur. Şi cei din jur dacă vor vedea că tu luminezi o lumină plină de mândrie, de orgoliu, de egoism, de manipulare, de făţărnicie, de ipocrizie, de "sindromul omul lui Dumnezeu", atunci vor spune ei ce fel de lumină eşti. Lumina curată nu se ia de la Ierusalim (cum cred unii şi cum o să mă judece mulţi prin comentariile care vor urma), ci se ia de la Mântuitorul nostru Isus Hristos, care este LUMINA LUMII. Noi nu vom putea fi niciodată lumini adevărate dacă facem altceva decât a spus şi a făcut El.

Aveţi mai jos un videoclip care vorbeşte despre a fi ceea ce vrea Dumnezeu să fim noi cu adevărat (nu ceea ce vor religiile pentru noi) - materialul este în limba engleză, sper să îl înţelegeţi şi să vă meargă direct la inimă:



Lăsaţi-L pe Dumnezeu să vă cizeleze - doar EL poate produce din noi candele adevărate, care să lumineze toate lucrurile în inimile, sufletul şi mintea noastră.

Nu mai fiţi nişte Isuşi falşi! Fiţi Lumina Lumii în Isus Hristos! Tu eşti lucrarea măreaţă a lui Dumnezeu şi nu mai trebuie să fi reflecţia gunoaielor acestei lumi! Uită-te în inima ta şi vezi ce fel de lumină luminezi, apoi cere-i lui Dumnezeu să te cizeleze profund. Fă-o chiar acum. O să mulţumeşti după.

Notă: Imaginea din această postare a fost preluată de pe site-ul lightacandlesong.wordpress.com. Dacă citaţi acest material în altă parte, vă rog să păstraţi toate linkurile şi nota de la final.





Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.