9 Semne că eşti un creştin căldicel

Creştin căldicel - sau adormit mai degrabă - imagine preluată de pe site-ul ingodsimage.comÎn articolul anterior am prezentat 14 semne ale unui creştin în care locuieşte Duhul lui Dumnezeu şi este plin de pasiune pentru Împărăţia Sa. În articolul de faţă vom prezenta un contrast al celor scrise anterior.

Sunt sigur că în orice biserică vei merge vei putea identifica - ulterior - foarte uşor, ce fel de creştini sunt în jurul tău, şi ce fel de viaţă au ei. Mai jos este lista cu cele 9 semne ale unui creştin căldicel, în care Duhul lui Dumnezeu este ignorat şi poate chiar negat:
  1. Vei avea îndoieli că eşti un creştin.
  2. Nu vei fi niciodată sigur de rugăciunea credinţei.
  3. Dacă nu ai Duhul Sfânt în tine, te vei împiedica de cei care îl au (şi vei eticheta acea sau acele persoane cu termenul de "emoţionalism").
  4. Cei care nu sunt pocăiţi şi cei carnali care mai vin pe la biserică te vor lăuda că eşti un tip raţional, ortodox, un creştin consistent.
  5. Te vei teme de fanatism.
  6. Vei fi foarte deranjat de metodele folosite în cadrul trezirilor spirituale.
  7. Vei face de ocară adevăratul Creştinism.
  8. Vei ştii puţin din şi despre Biblie.
  9. Dacă vei muri şi nu ai în tine Duhul lui Dumnezeu, vei cădea direct în iad - şi asta fără nici o îndoială (vezi Romani 8 - tot capitolul)
Probabil că ar mai fi multe de adăugat la această listă şi mulţi ar fi doritori să scoată sau să mai adauge din cele menţionate mai sus. Aveţi această ocazie... prin a lăsa un comentariu mai jos.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.