Busola cercetării personale

o busolă - imagine preluată de pe google imagesO busolă are mai multe puncte cardinale care sunt ajutătoare spre orientarea în spaţiu, mai ales atunci când suntem pierduţi şi nu ştim unde ne aflăm şi unde trebuie să ne deplasăm. Busola este un instrument de navigaţie utilizat pentru determinarea direcţiei relativ la polii magnetici ai Pământului (cf. cu Wikipedia).

Deşi astăzi există sute de feluri de busole - atât în diferite forme fizice, cât şi în forme electronice, sub forma de aplicaţii pe dispozitive mobile - avem de a face în jurul nostru cu aşa de mulţi oameni "debusolaţi", fără direcţie, fără un scop în viaţă. În materialul de mai jos vă prezint o scurtă "busolă a cercetării personale", care sper să ne ajute pe fiecare în parte să ne găsim direcţia spirituală spre care mergem fiecare.

G - Groapa unde am fost - o privire în urmă

R - Rătăcirea noastră - o privire în stânga şi dreapta

A - Adâncimea păcatului - o privire în jos

C - Crucea - o privire înainte - să nu am înaintea mea altceva decât jertfa răscumpărătoare a lui Hristos - am fost crucificat impreuna cu El (Galateni 2:20)

E - Eliberarea noastră - o privire în sus, de unde ne vine izbăvirea noastră

Dacă unim literele din acrostihul de mai sus obţinem cuvântul GRACE - HAR - prin har am fost mântuiţi, prin credinţă, nu prin faptele noastre.

Voi erați morți în greșelile și păcatele voastre, în care trăiați odinioară, urmând căile acestei lumi și pe domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării. Noi toți am trăit odinioară între ei, împlinind poftele firii noastre, urmând dorințele și gândurile firii și eram, din fire, copii ai mâniei, ca și ceilalți. Dar Dumnezeu, Care este bogat în îndurare, datorită dragostei Lui mari cu care ne-a iubit, ne-a adus la viață împreună cu Cristos, cu toate că eram morți în păcatele noastre: prin har ați fost mântuiți. El ne-a înviat împreună cu Cristos și ne-a așezat împreună cu El în locurile cerești, în Cristos Isus, pentru ca, în veacurile care vin, să-Și arate nemărginita bogăție a harului Său, în bunătatea Sa față de noi în Cristos Isus. Căci prin har ați fost mântuiți, prin credință; și aceasta nu vine de la voi, ci este darul lui Dumnezeu; nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Căci noi suntem lucrarea Lui, creați în Cristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele. (‭Efeseni‬ ‭2‬:‭1-10‬ NTR, sublinierile îmi aparţin)



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.