Studiu: Mersul la biserică este bun pentru sănătatea ta

Congregaţia unei biserici - imagine preluată de pe christianheadlines.comUn nou studiu indică faptul că frecventarea bisericii reduce stresul. Înainte să explicăm şi cauza vă recomand să cercetăm câteva motive pentru care avem nevoie de ajutor.

Conform unui expert în domeniul radicalizării, ultimele atacuri teroriste din Marea Britanie sunt "doar vârful aisbergului, şi este un aisberg imens". Autorităţile britanice investighează peste 500 de complotişti terorişti, alte 3.000 de persoane de interes şi alţi 20.000 cu legături militare. Oficialii securităţii din Marea Britanie spun că numărul indivizilor radicalizaţi a devenit refractar.

Împuşcăturile similare cu cele din tragedia recentă din Orlando par să facă ştirile din zilele de astăzi. În adiţie faţă de violenţă, luaţi în considerare provocările morale în creştere din prezent. Unui fermier catolic i s-a interzis să mai vândă produse la o piaţă din Michigan pentru că acesta a declarat pe Facebook că "crezul său catolic că mariajul este uniunea sacramentală dintre un bărbat şi o femeie" şi a ales să nu găzduiască nunta unui cuplu lesbian în cadrul livezii sale.

Un bărbat transsexual a apărut la ştiri pentru că nu a mai luat testosteron şi acum a devenit gravid. Biserica Angliei va vota luna viitoare dacă să creeze sau nu un "stil de botez" oficial drept ceremonie pentru a sărbători schimbarea sexului. O femeie din San Diego spune că ea este "objectum-sexual", o femeie care este îndrăgostită de un obiect. În cazul ei.... ea spune că s-a măritat cu o staţie de tren din California.

Simţi că îţi creşte nivelul stresului atunci când citeşti aceste ştiri? Şi mie la fel. Asta nu e bine - stresul a fost legat de cancer, probleme cu plămânii, accidentele fatale, sinuciderea, şi ciroza de ficat; acesta poate distruge inima, să slăbească sistemul imunitar şi să cauzeze creşterea în greutate. Din fericire, există un remediu uimitor pentru stres: mersul la biserică.

Ştiam deja că frecventarea bisericii îmbunătăţeşte longevitatea femeilor. Un studiu al unui profesor de la Harvard a adus la lumină faptul că femeile care frecventează slujbele religioase mai mult de o dată pe săptămână au un risc de moarte mai scăzut cu 33 de procente faţă de femeile care nu frecventează niciodată închinarea la o biserică.

Acum un nou raport al unui profesor de la Vanderbilt University indică faptul că cei care frecventează slujbele de biserică ar putea reduce riscul de mortalitate cu 55 de procente. Studiul a colectat date de la mai mult de 5.000 de oameni, descoperindu-se că cei care nu frecventează deloc biserica sunt mai predispuşi să moară prematur faţă de cei care au mers la biserică la un serviciu de închinare în ultimul an.

De ce este mersul la biserică atât de sănătos? Profesorul de la Vanderbilt explică faptul că suportul social, simţul compasiunii şi sfinţirea personală rezultă în urma frecventării bisericii. De fiecare se ştie drept factor de contribuţie spre reducerea stresului. Şi cu cât e mai scăzut stresul, cu atât mai lungă şi mai sănătoasă va fi şi viaţa noastră.

Remediul pentru stres nu este găsit în cultura noastră decăzută, ci în Domnul nostru cel înviat. La cincizeci de zile după Paşti, urmaşii Lui au fost încercuiţi de un Imperiu ostil şi de o societate decadentă. Pe măsură ce ei se întâlneau cu Dumnezeu în cadrul închinării, ei erau împuterniciţi de Duhul Sfânt. Ei au mărturisit cu atâta îndrăzneală şi au predicat cu atâta curaj încât trei mii de oameni au venit la Hristos (Faptele Apostolilor 2). Nu a trecut mult până ce ei "au întors lumea cu susul în jos" pentru Isus (Faptele Apostolilor 17:6).

Acum Dumnezeu este gata să facă prin noi ceea ce a făcut prin ei. Cu câteva zile în urmă creştinii de pretutindeni au sărbătorit Duminica Cinzecimii. Va fi oare azi lunea Cinzecimii iar?

Notă: Materialul de mai sus a fost scris iniţial de Jim Denison pe 6 iunie 2017 în site-ul său Dennison Forum, preluat de pe Christian Headlines (de unde este şi fotografia de la început). Dacă citaţi acest material în altă parte, rog să păstraţi toate link-urile din el şi să oferiţi sursa citării, adică acest blog. Mulţumesc.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.