11 semne tulburătoare că funcționezi ca un ateist

Un ateist cu mâinile încrucișate - imagine preluată de pe CharismaMag.orgDeși definiția termenului de "ateu" este cu privire la cineva care neagă existența lui Dumnezeu, în cadrul acestui articol voi folosi aceste cuvânt spre a defini pe cei care se identifică a fi creștini și care trăiesc de parcă nu ar exista nici un Dumnezeu față de care ei trebuie să dea socoteală. Din nefericire, în estimările mele, există un procentaj destul de mare de creștini care trăiesc ca niște atei funcționali.

Mai jos sunt 11 semne care arată că funcționezi ca un ateist:

1. Faci decizii importante cu privire la cariera ta fără să te consulți cu Scriptura sau să te rogi.


Nu vă pot spune câți creștini cunosc... care aleg o carieră sau o slujbă doar pe baza mărimii salariului care îl vor avea. Ei nu iau în considerare felul cum i-a creat Dumnezeu în interior, cum va avea aceasta un impact asupra abilității lor de a se maturiza ca și credincioși, în cadrul contextului unei biserici locale, și a felului cum va afecta acest aspect relațiile lor cheie. Când o persoană face acestea... se comportă precum un ateu funcțional.

2. Alegi o biserică doar pe baza conexiunilor emoționale. 


Am văzut mulți oameni care părăsesc bisericile pentru că au plecat și prietenii lor mai degrabă decât să le fi vorbit Dumnezeu. Prin consecință, oamenii sunt conduși de emoțiile lor mai mult decât de Duhul Sfânt atunci când vina vorba de această chestiune atot-importantă referitoare la familia bisericii. Afirmând acestea, putem spune că este absolut normal pentru o persoană să vină la Hristos și să frecventeze o biserică pentru că un prieten a făcut invitația; totuși, odată ce ei se maturizează în credință, Dumnezeu se așteaptă de la această persoană să treacă de la rațiunea carnală la acel proces spiritual informat cu privire la alegerea unei biserici. Printre alte lucruri, un credincios matur va alege o biserică bazat pe voia lui Dumnezeu, un loc unde să crească spiritual și unde unde Dumnezeu să fie încântat să fie părintele său spiritual (1 Corinteni 4:15).

3. Îți alegi partenerul de căsnicie bazat doar pe atracția reciprocă. 


Am văzut o mulțime de creștini care se căsătoresc doar pe motivul atracției emoționale sau fizice. Deși Dumnezeu poate lucra prin oricare situație maritală (Romani 8:28), a face o decizie de acest gen nu este mai diferită decât a unui ateu care va alege partenerul de viață doar pe baza atracției emoționale sau fizice. Cred că dacă Dumnezeu folosește modul în care ne-a întocmit din punct de vedere emoțional, fizic și spiritual, de exemplu, atunci nu aș putea consilia pe cineva... să se căsătorească cu o persoană față de care nu este atrasă în mod fizic. Totuși, la finalul zilei, Dumnezeu are un soț/soție specific/ă care să se potrivească cu chemarea și destinul tău, care provine în urma călăuzirii Duhului și a auzirii vocii lui Dumnezeu. Am văzut multe cupluri căsătorite care au venit la Hristos și pe care Dumnezeu i-a adus laolaltă deși ei nu erau credincioși; după ce ești mântuit, ți se cere mai mult cu privire la luarea de decizii.

4. Nu ai nici o comuniune consistentă cu Dumnezeu. 


Orice credincios care nu Îl caută în mod regulat pe Domnul, care să aibă ca scop o comuniune continuă cu El, trăiește precum un ateu funcțional. Moise a spus Domnului, ”Dacă nu va merge Însăși Prezența Ta, nu ne lua de aici!” (Exod 33:15). A fi în comuniune cu Duhul și a fi condus în mod continuu de El este o fibră a Creștinismului normal (Romani 8:14; Efeseni 5:15-18). Credincioșii care își umplu în mod continuu viețile cu activități lipsite de căutarea lui Dumnezeu... se comportă precum ateiștii funcționali.

5. Scriptura nu te informează cu privire la viziunea ta asupra lumii. 


La fiecare anotimp de alegeri sunt uimit de politicile nebiblice și de candidații pe care anumiți credincioși încă îi mai susțin. Acest lucru îmi arată în mod evident faptul că ei sunt informați în primul rând din mediul umanismului secular și nu înțeleg să integreze credința lor privată cu politica publică. Aceia care nu sunt informați prin Scriptură cu privire la evenimentele din lume și părerile diferite din viață sunt ateiști funcționali în această zonă.

6. Ocazional vorbești negativ cu privire la biserici și liderii spirituali. 


Biblia ne învață că frica de Domnul este începutul înțelepciunii (Proverbe 1:7). Atunci când o persoană vorbește în mod ocazional de rău pe alți oameni, în special pe liderii și bisericile creștine, aceasta demonstrează că ei duc lipsă de frica de Domnul care urăște discordia dintre oamenii lui Dumnezeu (Proverbe 6:19; Efeseni 4:29-31). Calomniatorii și bârfitorii din biserică trăiesc precum ateiștii funcționali.

7. Tu determini câți copii să ai. 


Una din poruncile originale pe care le-a dat Dumnezeu omenirii a fost aceea de a aduce roade și de a se multiplica, care înseamnă... să ai copii (Geneza 1:28). Copiii biologici sunt o moștenire de la Domnul (Psalmul 127:3-5). A avea copii este una din chemările noastre primordiale deoarece suntem parteneri cu Dumnezeu să extindem familia Sa eternă; cei care nu pot avea copii sau sunt chemați să fie singuri (necăsătoriți) ar trebui să se concentreze pe a avea copii spirituali. Având în minte o chestiune atât de importantă, cuplurile căsătorite ar trebui să se roage cu privire la pasajul din Geneza 1:28 și să ceară lui Dumnezeu câți copii vrea El ca ei să aibă; cei care determină planificarea familială fără Dumnezeu sunt precum ateiștii funcționali.

8. Alegi să divorțezi de partenerul tău de căsnicie pentru motive nebiblice. 


Am cunoscut lideri spirituali care în mod volubil divorțează de partenerul lor de căsnicie doar pentru simplul motiv că... nu se înțeleg. Isus nu a făcut divorțul așa de ușor (Matei 5:31-32; 19:1-10). Cei a căror viziune este fericirea și dacă nu o ating divorțează... încalcă de fapt legământul cu Dumnezeu și cu partenerul lor de căsnicie, și acționează precum ateiștii funcționali. De sigur, dacă un credincios alege să divorțeze, cealaltă persoană din cadrul căsniciei nu este responsabilă sau legată (1 Corinteni 7:15).

9. Umblarea ta cu Dumnezeu este bazată pe binecuvântare și conveniență. 


Cei care îl slujesc pe Dumnezeu doar când le este convenient sau unde se cere un sacrificiu minim... trăiesc precum ateiștii funcționali.


10. Trăiești independent de trupul Său.


Din momentul când noi veni la Hristos, El ne pune în trupul Său (1 Corinteni 12:12-13). În schimb, călăreții singuratici sau cei care merg dintr-o biserică în alta, sau care trăiesc fără să fie într-un legământ sau să dea socoteală la vreo conducere spirituală, trăiesc precum ateiștii funcționali. Am văzut în urma studierii Noului Testament că nu poți să-ți îndeplinești chemarea separat de o biserică locală.

11. Faci o mișcare geografică fără să auzi ceva din partea lui Dumnezeu.


Sunt uimit de cât de mulți creștini am cunoscut, care au plecat din biserica unde Dumnezeu i-a pus, doar ca să-și irosească anii vieții lor zbătându-se într-o stare spirituală stagnantă. Înainte să faci o mutare geografică care va avea un impact asupra vieții tale de biserică, îți sugerez să faci următoarele: Asigură-te că ai auzit vocea lui Dumnezeu în legătură cu mărturia independentă a altor credincioși maturi, consultă-te cu liderii tăi spirituali, asigură-te că nu ești mișcat doar de bani sau conveniență, asigură-te că vei avea altă biserică în noua comunitate în care mergi și pe care ai vizitat-o, în care să ai un sens de legătură și să te asiguri că nu arzi podurile, în caz că faci vreo greșeală și va trebui să te întorci înapoi. Cei care fac în mod superficial o mutare geografică acționează precum ateiștii funcționali.

Notă. Articolul de față este o adaptare a unui material scris de Joseph Mattera (foto alăturat) apărut pe 29 iunie 2017 în Charisma Magazine (de unde a fost preluată și fotografia de la început). Joseph Mattera este un autor cunoscut pe plan internațional, activist/teolog a cărui misiune este de a influența liderii care influențează națiunile. El conduce câteva organizații, în special The United States Coalition of Apostolic Leaders (uscal.us). El are un blog în cadrul Charisma Magazine online intitulat ”The Pulse”. Pentru mai multe detalii despre autor și pentru a comanda cărțile lui, vizitați josephmattera.org. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el, nota aceasta de final, și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.[no-sidebar]




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.