Studiu: Atacurile asupra libertății religioase au crescut cu 133 de procente în ultimii 5 ani

Atacurile asupra libertății religioase au sărit cu 133 de procente în ultimii cinci ani, conform unui nou raport al First Liberty Institute.

First Liberty Institute, un grup legal conservativ, a menționat în raportul său anual ”De netăgăduit: Studiul ostilității față de religie în America” că în ultimul an a fost o creștere cu 15 procente în atacurile asupra libertății religioase.

În această ediție, numărul total de incidente documentate în cadrul acestui raport au crescut cu peste 15 procente în ultimul an și acum includ mai mult de 1.400 de incidente legate de libertatea religioasă”, susține raportul.

În 2011, grupul a raportat că au existat 600 de cazuri de atacuri asupra libertății religioase.

Sunt cazuri din școli, cazuri militare, cazuri din locuri publice, cazuri legate de angajare. Din nefericire, nu e vorba doar de o zonă particulară a societății, e pretutindeni. Ceea ce colectăm noi este doar ceea ce este publicat. Așa că aceasta este doar vârful aisbergului deoarece lucrurile publicate sunt doar o fracțiune din ceea ce se întâmplă în fond”, a declarat Consilierul Șef și Directorul General al First Liberty, Kelly Schackelford.

Includem și un scurt raport întocmit de Alexia Palma, o femeie din Houston care a fost concediată de la locul ei de muncă, în calitatea de angajată la o clinică medicală, în 2016. Palma a crezut că i s-ar fi dat opțiunea să nu predea o clasă legată de contracepție datorită credinței catolice, de care aparținea, dar ulterior i s-a spus că ea trebuie să predea acest curs.

Pentru circa un an și jumătate am prezentat video-ul, nu au fost deloc plângeri din partea pacienților care au primit informațiile. Apoi am ajuns să avem alt management. Următorul lucru care mi s-a întâmplat a fost să fiu chemată la o întâlnire unde mi-au spus că trebuie să-mi pun deoparte crezurile mele religioase dacă doresc să continui să fiu un instructor în domeniul sănătății”, a menționat Palma.

Raportul celor de la First Liberty a apărut după ce grupul de avocatură conservativă Family Research Council a emis un raport anterior în acest an care declara că a fost o creștere de 76 de procente în cadrul încălcării libertății religioase.

Notă: Acest studiu a apărut inițial în site-ul Christian Headlines pe 13 septembrie 2017, scris de Amanda Casanova, contributor la Religion Today (de unde a fost preluată și imaginea de la început). Publicat în limba română pe site-ul Canaan.ro



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.