Șapte moduri prin care să-ți reîncarci viața de rugăciune în 2018

un bărbat care se roagă - foto de Naassom Azevedo - unsplash.comNu îmi place să termin un an fără să stau și să analizez cele ce s-au întâmplat și apoi să mulțumesc Domnului pentru felurile în care m-a binecuvântat în ultimele 12 luni, apoi Îi cer tărie supranaturală pentru următorul sezon, anul în care am intrat.

Pentru mine, aceste momente sunt practic momente de reîncărcare sfântă, fără ele mă simt slăbit, lipsit de direcție și nepregătit pentru noile provocări care îmi stau înainte.

Nu știu unde ești tu acum, felul cum ți s-au descărcat bateriile spirituale în luptele din anul care a trecut, dar vreau să te asigur că Duhul Sfânt este Cel care îți poate oferi un salt de pornire. Mai jos sunt șapte feluri prin care poți aprinde viața ta personală de rugăciune:

Dezvoltă încrederea ta spirituală.
Mulți creștini trăiesc pe marginile îndepărtate ale binecuvântărilor lui Dumnezeu pentru că ei nu cred că au fost făcuți neprihăniți prin sacrificiul lui Hristos. Nu vei putea aștepta niciodată răspunsuri din partea lui Dumnezeu dacă crezi că El este mânios pe tine.

Nu acționa precum un sclav care se milogește pentru anumite lucruri. Tu ești moștenitorul Lui, El vrea să-ți dăruiască împărăția. Dumnezeu ne spune ”să ne apropiem cu încredere de tronul de har” (Evrei 4:16). Îi poți cere orice.

Fii specific. 
Zig Ziglar obișnuia să spună: ”Dacă țintești spre nimic, îl vei lovi de fiecare dată.” Acesta e motivul pentru care rugăciunile vagi sunt inferioare față de cele specifice. Am început să fac o listă cu ”cele șapte lucruri de top” cu cereri de rugăciune. Când am făcut aceasta anul trecut, când eram într-o stare de mutare într-un alt stat, Domnul a răspuns la șase din cele șapte cerințe în cadrul a două luni.

Una din rugăciuni era ca atunci când aveam să cumpăr casa nouă, plata pentru ea să nu fie mai mare decât pentru prima. S-a dovedit a fi cu un dolar mai puțin! Atunci mi-am amintit de Iacov 4:2, care spune: ”nu aveți pentru că nu cereți”.

Nu îl limita pe Dumnezeu cu rugăciuni mici. 
Psalmul 2:8 spune: ”Cere-Mi și-Ţi voi da neamurile de moștenire”. Noi trebuie să învățăm să cerem lucruri mari. De ce să ne fixăm pentru mai puțin când Dumnezeu poate face imposibilul?

Elisei a cerut de la mentorul său, Ilie, o porție dublă din Duhul Sfânt - și Dumnezeu i-a dat acea mantie. Dumnezeu poate că vrea să dubleze ceea ce Îi ceri tu. Viziunea Sa pentru viața ta este cu mult mai mare decât ceea ce ai presupus tu.

Fii agresiv împotriva dușmanilor tăi spirituali. 
Rugăciunile stării existente nu vor fi destule în anotimpurile de luptă spirituală. Există un timp de a merge la luptă în duhul și aceasta va necesita o atitudine militantă față de dușman.

Atunci când Elisei a spus Regelui Ioas să ia săgeți și să lovească pământul, în pregătirea pentru o luptă, regele a lovit cu jumătate de inimă pământul doar de trei ori. Elisei i-a spus: ”Trebuia să lovești de cinci sau șase ori: atunci ai fi bătut pe sirieni până i-ai fi nimicit, acum îi vei bate numai de trei ori” (2 Împărați 13:19). De prea multe ori suntem satisfăcuți cu victoriile mici pentru că nu ne-am rugat cu intensitate destulă. Zelul tău va determina adesea și rezultatul tău.

Combină postul cu rugăciunea. 
Postul nu este o modalitate de a-l mitui pe Dumnezeu. Nu e nevoie să-ți interzici mâncarea ca să captezi atenția Lui. Dar postul te ajută să te concentrezi pe Domnul - și aceasta poate intensifica puterea rugăciunii.

Există anumite obstacole spirituale care au nevoie de o împingere în plus. Când vorbea despre un demon care trebuia dat afară, Isus a spus ucenicilor Săi: ”Dar acest soi de draci nu iese afară decât cu rugăciune și cu post” (Matei 17:21). Dacă lovești un zid spiritual de cărămizi, s-ar putea să fie momentul să postești.

Trage de noapte. 
Nu sunt genul de persoane care să se trezească tipic la ora 3 noaptea ca să mă rog. Îmi place somnul meu! Dar există momente în viețile noastre când Domnul te va îndemna să te trezești și să petreci timp cu El în orele din noapte.

În cartea Cântarea Cântărilor, mireasa aude pe Preaiubitul ei cum o cheamă de afară (5:2-6) și ea nu a răspuns destul de repede. Mulți dintre noi suntem prea distrași de momentele ocupate din viață ca să auzim pe Dumnezeu cum ne cheamă la un anotimp de rugăciune. Și totuși, Domnul caută oameni care vor purta poverile Sale. Îl vei lăsa să se roage El prin tine?

Lasă-l pe Dumnezeu să amplifice rugăciunile tale firave.
Obișnuiam să mă lupt cu descurajarea în privința vieții mele de rugăciune pentru că nu simțeam că rugăciunile mele erau destul de puternice. Dar apoi am citit Efeseni 3:20 cu o lumină nouă. Acesta spune că Dumnezeu este capabil ”să facă nespus mai mult decât cerem sau gândim noi”. Aceasta înseamnă că după ce mă rog, Dumnezeu adaugă ingredientul Său miraculos.

Rugăciunile mele par firave și defectuoase, dar El este capabil să le amplifice. Precum prânzul cu cinci pâini și doi pești, Isus poate lua ceva nesemnificativ și să hrănească o mulțime. Atunci când te rogi, așteaptă ca EL să crească impactul rugăciunii. Ceea ce tu spui în șoaptă în cămăruța ta poate zgudui lumea. Lasă-l pe Dumnezeu să încarce viața ta de rugăciune în acest nou an.

Materialul de mai sus a fost adaptat dintr-un articol scris pe 2 ianuarie 2018 de J. Lee Grady (foto alăturat) în Charisma News. Lee a fost editor la Charisma pentru 11 ani înainte să se lanseze în lucrarea full-time în 2010. Astăzi el conduce The Mordecai Project, o organizație creștină caritabilă care duce vindecarea lui Isus la femeile și fetele care suferă de abuz și opresiune culturală. El este autorul a câtorva cărți care includ 10 Lies the Church Tells Women (10 minciuni pe care le spune biserica femeilor), recent a lansat cartea Set My Heart on Fire (Aprinde-mi inima) publicate de editura Charisma House. El poate fi urmărit pe Twitter la @LeeGrady, sau îl puteți găsi pe site-ul său, themordecaiproject.org. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el, această notă de final și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.