A murit un erou al credinței și pe acesta nu îl va plânge nimeni

Billy Graham - Pastorul Americii - imagine screen capture de la un video de pe facebook.comPe 21 februarie 2018 am fost plecat din localitate și seara am revenit acasă. Undeva pe la gara Sinaia era un banner mare cu chipul Regelui Mihai (când era mai tânăr) și am întors capul să văd pe ce clădire era pus. Eram prea în viteză și nu am observat ceea ce scria pe banner, dar cred că încă mai este pe acea clădire a gării din Sinaia. Când am ajuns acasă am deschis computerul să îmi verific mesajele care le primisem și văd pretutindeni fotografii și articole și postări cu chipul lui Billy Graham (foto alăturat), care... murise pe 21 februarie 2018.

Au trecut câteva zile de la acest eveniment și încă mai scriu mulți despre el, postează fotografii făcute cu el din timpul vieții, sau poze făcute la casa unde a crescut acest erou al credinței.

Pe de altă parte, când a murit Regele Mihai al României, prea puțini postau fotografii alături de el, postau mai mult poze cu el în diferite ipostaze. Un bun prieten de al meu chiar m-a întrebat atunci, ”Ce faci, tu nu scrii nimic despre el?

Nu am știut ce să scriu. Nu aveam inspirație. Nici acum nu prea știu ce să scriu, dar mă străduiesc să scot câteva cuvinte pentru că i-am cunoscut pe amândoi, dar nu personal; am auzit de ei, dar nu m-am întâlnit niciodată cu ei; la castelul Peleș am fost și am vizitat, dar atunci când am fost pe acolo... nu s-a nimerit să fie și Regele Mihai prin preajmă. Cam la fel s-a întâmplat și cu alții care au fost la casa lui Billy Graham, au fost acolo, au făcut poze, dar el nu era acolo. Acum o să rămână casa lui un fel de muzeu, un loc de aducere aminte, aici s-a născut și a crescut cel care a fost un pastor al Americii (după cum îl declarau cei de la ABC News). Unul din cei mai mari evangheliști ai lumii.

Mi-am dat seama, în timp ce așterneam aceste rânduri, că eu nu știu prea multe lucruri personale din viața lui Billy Graham și nici nu vreau să mă inspir din alte surse pentru că ar însemna să copiez ceea ce alți au scris și s-au documentat. Eu nu m-am documentat, dar am citit, și rămân cu acestea. Am tras ulterior niște concluzii pe care le prezint aici, și care sper că nu le-a mai tras nimeni înaintea mea.

1. Billy Graham a ascultat chemarea lui Dumnezeu
El a fost un om care a ales să asculte chemarea lui Dumnezeu și a mers să predice Vestea Bună pretutindeni. Dumnezeu l-a trimis să predice la mase mari de oameni și el a făcut-o, chiar dacă s-a născut într-o familie normală. El a înțeles că Dumnezeu echipează pe cei chemați și nu invers.

Oare noi de ce nu înțelegem și aplicăm chemarea lui Dumnezeu în viețile noastre?

2. Billy Graham a fost un om ca oricare altul
Nu a fost un om extraordinar. Nu a trăit o viață extravagantă. Și-a crescut copiii în frica de Domnul, și-a citit Biblia și a aplicat-o în viața personală și a îndrumat și pe alții să facă la fel. Mesajele predicate de el nu au fost mesaje super sofisticate, dar și-a deschis gura, a mers unde a trebuit să meargă, a fost o influență pentru cei din jur.

Oare noi, care suntem la fel de oameni ca și el, de ce ne simțim complexați atunci când vine vorba să trăim viața în așa fel încât alții să-l vadă pe Isus în noi?

3. Pe Billy Graham nu îl plânge nimeni
Probabil că familia lui se aștepta ca el să plece din această lume. Motto-ul vieții lui era că el este doar un călător în lume aceasta, că țara lui este sus în ceruri. Nu îl interesa pe el lucrurile din această lume. A crezut în Dumnezeu și această credință i-a marcat restul vieții lui. Credința lui în viața veșnică a marcat viețile tuturor din jur. Cunosc oameni care au fost înglodați în păcat și la un mesaj al lui Billy Graham viața lor a fost transformată. Acum, când el nu mai este printre noi, toți îl omagiază, îl respectă ca pe un erou al credinței. Lacrimile sunt inutile acum pentru că știm cu toți că el a fost un om chemat de Dumnezeu și care a crezut pe Dumnezeu în totalitate.

Pe noi de ce nu ne plânge lumea acum cât suntem în viață? Sau de ce ne plâng după ce am plecat? Viața noastră ori a fost trăită pentru veșnicia cu Dumnezeu, ori pentru plăcerile acestei lumi. De ce să avem regrete pentru cineva care toată viața și-a dedicat-o să aducă și pe alții în veșnicia lui Dumnezeu?

4. Plecarea lui Billy Graham marchează o schimbare de gărzi în lumea spirituală
Probabil că mulți nu vor înțelege lucrul acesta. Dumnezeu s-a folosit de Billy și de influența lui atâta timp cât el a fost în viață, atâta timp cât el a avut putere, atâta timp cât el a răspândit mesajul și avertizările lui Dumnezeu pentru lumea din jur care era căzută în păcat. Plecarea lui Billy Graham din mijlocul nostru este o alertă acum pentru că Dumnezeu schimbă rândul de gărzi din lumea spirituală. El a ridicat și va ridica alți oameni de care să se folosească spre a trezi pe alții care dorm, spre a îndruma pe alții care sunt rătăciți, spre a confrunta pe cei care sunt cu mentalități și ideologii stricate. În zilele care vor urma veți vedea cum lucrurile se vor schimba așa de drastic de parcă cineva ar fi apăsat pe un buton care parcă până atunci ori nu exista, ori nu se știa de el.

Oare cum am putea noi influența pe oamenii din jurul nostru ca aceștia să fie treziți, să își deschidă ochii larg să vadă pe ce cale sunt și să-i aducem pe calea cea corectă, cea dreaptă, care duce la viață veșnică?

Billy Graham nu va fi numit sfânt de biserică pentru că acest titlu nu i se potrivește lui acum după ce a plecat la cele veșnice. El a fost un om ca oricare altul. Oricare altul dintre noi am putea fi ca el dacă am asculta de vocea și chemarea lui Dumnezeu în viața noastră. Billy Graham s-a alăturat numărului mare de eroi ai credinței și este unul din oamenii pe care aș dori să-l văd sus în ceruri și să mă bucur alături de el. Răsplata lui o primește de la Dumnezeu. Aici pe pământ primește respectul și onoarea noastră. A sfârșit alergarea, a făcut ceea ce i-a fost încredințat să facă, a adus roade pentru Împărăția lui Dumnezeu. Să-i urmăm exemplu, viața, trăirea, influența, mesajul. Să credem precum a crezut el: aici suntem doar călători, noi de fapt mergem spre cerurile sfinte. În ce direcție mergi tu acum?



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.