Ce să faci cu durerea ta

Unde nu există durere, nu există nici întindere. Felul cum tratezi tu durerea determină dacă te vei lăsa să fi întins, să crești, și ulterior să devii mai puternic - campionul care te-a determinat Dumnezeu să fi.

Fretele lui Isus, Iacov, ne-a învățat că ”obstacolele ne fac mai mari”. El ne-a învățat să nu opunem rezistență față de durerea de a deveni oameni mari. El scria, ”Atunci când credința voastră este testată, răbdarea voastră are o șansă de a crește”.

Regele David, când era tânăr, este probabil cel mai bun exemplu de om care a îndurat durerea profundă și care a permis lui Dumnezeu să o transforme în ceva măreț și cu greutate. Urmărește felul cum aceste lucruri ți se aplică ție personal

În timpul domniei dezastruoase a Regelui Saul, Dumnezeu l-a chemat pe profetul Samuel să găsească și să ungă pe următorul rege. Samuel s-a dus la un proprietar înstărit de oi care avea opt fii. David era cel mai tânăr, în jur de 13 ani atunci. Tatăl lui David i-a arătat lui Samuel pe cei 7 fii ai lui mai în vârstă... el nici măcar nu s-a chinuit să-l aducă pe David de la pășune. Era ca și când ar fi zis la copiii lui, ”Hei, băieți, unul din voi va fi următorul rege... ăăăă, dar nu tu, David.

Samuel însă, condus de Dumnezeu, a întrebat: ”Nu mai ai alți fii?” Isai, tatăl lui David, i-a răspuns scurt cu... ”Păi, mai este David” (1 Samuel 16:11). În cele din urmă l-a chemat pe Davis și Samuel l-a uns cu untdelemn. Dar chiar și după ce a fost uns ca să fie următorul rege, David a fost trimis înapoi la oi. Tatăl lui David nu l-a afirmat.

Acolo pe pășuni, în momentele de tăcere și singurătate și mizerie, David a devenit intim cu Tatăl său ceresc. David a crescut mare, a scris cântece, s-a rugat, a lucrat la oi, a ucis animale sălbatice. Inima lui se întindea și creștea tot mai mare.

Apoi a venit războiul și frații lui s-au dus la luptă. Dar nu și David. În schimb, tatăl său l-a făcut pe David curier, să ducă pâine fraților săi. Zeci de mii de războinici s-au adunat într-o câmpie în cadrul luptei cu dușmanii lor, filistenii. În acea vale, un David vibrant și puternic stătea... cu traista cu biscuiți.

Era copleșit de jenă. Rușinea l-a lovit peste față. Doar că David devenise mai mare decât durerea care o simțea acolo. El a devenit intim cu Dumnezeu. În timp ce frații lui se ghemuiau cu teamă, David a văzut un dușman mai mare - un gigant, Goliat, care îl batjocorea pe Dumnezeul lui.

Goliat a chemat din rândul israeliților să vină un campion să se lupte cu el și atunci inima lui David a rezonat. Eu sunt acela!” și-a spus el. Frații lui au râs de el, doar că David nu mai era băiatul marginalizat de tatăl său. El era un campion în interior și lucrul acesta a ieșit la iveală.

David a alergat către Goliat și l-a ucis. Prin a învinge durerea care a dus la creșterea tăriei lui, la întinderea inimii lui, rezultatul lui David a fost că l-a înfrânt pe Goliat.

Problema de astăzi este că majoritatea bărbaților de azi nu au un tată pământesc care să îi afirme pentru ceea ce sunt sau ceea ce pot deveni ei. Poate că nici tu nu l-ai auzit vreodată pe tatăl tău să spună, ”Bravo”, sau ”Ce tare ești”, sau ”Da, poți să o faci”.

Apostolul Iacov ne spunea, în esență, ca să ”Facem față durerii, să ne lăsăm întinși și să devenim campionul pe care te-a făcut Dumnezeu să fi”. Iată ce scria el:

Frații mei, atunci când treceți prin diferite încercări, să le considerați ca fiind (ocazia pentru) o mare bucurie, știind că testarea credinței voastre produce răbdare; iar răbdarea trebuie să își facă efectul până la sfârșit. Vă veți maturiza, veți fi compleți și astfel nu vă va lipsi nimic. (Iacov 1:2-4 BVA)

Ia această oportunitate de durere să petreci ceva timp cu Tatăl tău ceresc, să fi umplut de dragostea Sa, de afirmarea Lui și de credință. Tu ești ceea ce spune Dumnezeu că ești. Epistola către Romani spune că tu ești ”mai mult decât biruitor” (Romani 8:37). Mai mare. Mai larg. Mai puternic decât crezi că ești, sau de care să-ți fi spus cineva vreodată că ai fi. Ești un campion. Campionul lui Dumnezeu. Trăiește acest adevăr!

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.