Cea mai mare denominație creștină din lume ordinează o femeie în rolul de Secretar General

Pastorul principal al bisericii Rockside Church, Donna Barrett, care a fost aleasă prima femeie în rolul de Secretar General al Assemblies of God USA, foto preluat de pe christianpost.comUna din cele mai mari denominații creștine de la noi din țară denigrează rolul femeilor în biserică, în slujire, educație, etc. Însă când vine vorba de denominația penticostală Assemblies of God din Statele Unite [ceea ce la noi este ca și manifestare și aproximativ ca structura organizațională Cultul Penticostal (care nu are în compoziția sa, sau în bordul de conducere nici o femeie), cu mențiunea că există și la noi în România denominația cu același nume: Adunările lui Dumnezeu (care are în cadrul bordului său și o femeie)] lucrurile stau puțin diferit.

Conducerea organizației Assemblies of God a ales în mod unanim pe prima femeie care să aibă rolul de secretar general al Conciliului General al denominației. Fiind cea mai mare denominație penticostală, Assemblies of God a anunțat luni (pe 23 aprilie 2018) alegerea lui Donna L. Barrett (foto de la începutul acestei postări) în poziția de secretar general, notând faptul că ea este totodată și prima femeie care să slujească în echipa de conducere executivă a acestei denominații.

Doug Clay, Superintendentul General al Assemblies of God, USA, foto preluat de pe site-ul assembliesofgod.inSuperintendentul General Doug Clay (foto alăturat) a spus într-o declarație că el susține alegerea lui Barrett în postul acesta de rang înalt. ”Deși slujirea sa a fost de plantator de biserici, lider de district și prezbiter general, Donna a arătat smerenia cuplată cu darul special pentru conducere”, a declarat Clay. El a mai continuat să spună următoarele: ”Am văzut cum Dumnezeu o folosește din nou și din nou să rostească înțelepciune în cadrul circumstanțelor dificile de la nivel de district cât și la nivel național.

Assemblies of God a recunoscut ordinarea femeilor încă din anul 1914. În prezent, denominația estimează că circa un sfert din slujitorii săi sunt femei. 

Barrett a devenit slujitoare în cadrul Assemblies of God în 1988 și a slujit anterior în poziția de Prezbiter Executiv al Rețelei de Slujire din Ohio cât și în poziția de Prezbiter General al Assemblies of God. Barrett îl va înlocui pe James T. Bradford (foto alăturat), care și-a anunțat demisia sa mai devreme în această lună pentru a urma lucrarea de păstorire.

James T. Bradford - imagine preluată de pe site-ul news.ag.orgDupă luni de căutare spre a discerne care este direcția Domnului peste viața mea, aș dori să solicit demisia din calitatea de secretar general al Assemblies of God pentru a urma slujirea extinsă cu normă întreagă ca și pastor”, a declarat Bradford. ”Una dintre cele mai mari onoruri din viața mea a fost acela de a sluji ca ofițer al Conciliului General al Assemblies of God. A fost totodată un privilegiu minunat și încântător să pot lucra cu echipa lui Doug Clay”, a mai declarat el.

Ca urmare a acestei alegeri, Barrett va coborî din poziția sa curentă de pastor al Rockside Church of Independence din Ohio, SUA, ultima sa duminică la această biserică va fi 20 mai.

Ce grup măreț de urmași ai lui Hristos și cu un bord puternic și capabil de a conduce această biserică spre a descoperi în mod colectiv voia lui Dumnezeu pentru acest următor sezon. Mulțumesc Rockside Church că mi-ați permis onoarea de a fi pastorul vostru”, a declarat Barrett în anunțul ei făcut către biserică. ”Sunt umilă în față oportunității pe care Dumnezeu a deschis-o de a slujii în cadrul Părtășiei Assemblies of God de la biroul nostru național din Springfield, Missouri, în calitatea de secretar general și să am sarcini mai de îndeplinit”, a mai declarat ea.

Deși acest material a fost prezentat ca o știre și a fost adaptat și tradus din site-ul Christian Post, scris de Michael Gybosky pe 25 aprilie 2018, aș dori să mă folosesc și eu de această ocazie de a afirma încă o dată faptul că atunci când Dumnezeu cheamă pe cineva la o slujire, El o înzestrează și tot El este cel care o ridică.

Cei cărora li s-a încredințat puțin și au fost credincioși în puținul lor vor fi vrednici cândva să li se ofere lucruri mai mari. Ce este trist în România - încă - este că oamenii nu privesc niciodată pe alți oameni prin ochii lui Dumnezeu și subestimează pe cei din jur. Atunci când bisericile din România vor înțelege că Dumnezeu a dat bărbatului o femeie care să-i fie de ajutor - nu doar în cămin, la blide și în pat - ci și în slujire, probabil că o să vadă vremuri de schimbare și progres în ceea ce privește extinderea Împărăției lui Dumnezeu. Spre exemplu, la biserica unde merg eu o femeie a avut inițiativa să aducă pe alte femei la o întâlnire de femei. Ea este o femeie educată și a știut cum să abordeze lucrurile și Dumnezeu a răsplătit-o prin câștigarea unei întregi familii pentru Domnul. Astăzi ea este co-lideră a unui departament de rugăciune și are nu doar influență spirituală în jur, dar îi motivează și pe alții să crească și să se maturizeze în Hristos.

Recent am auzit că biserica unde era ea înainte nu credea că femeile pot fi folosite de Dumnezeu și în Împărăția lui Dumnezeu pentru că biserica respectivă și cultul care îl reprezintă denigrează nu doar persoanele de sex feminin, dar și darurile pe care Dumnezeu le-a pus peste persoanele care nu sunt neapărat soții de pastor, prezbiteri sau diaconi.

Dumnezeu poate folosi pe cine vrea, fie că noi acceptăm sau nu lucrul acesta. 

O felicit pe  Donna L. Barrett pentru locul unde a ajuns să fie și să slujească! Mă rog și îi cer lui Dumnezeu ca să ridice și în România femei la fel de capabile ca și ea, care să poată sluji în biserică și în lucrările bisericii și să fie lideri care influențează națiuni întregi.

Din motive de securitate nu am menționat numele femeii de care v-am pomenit mai sus, și nici cultul din care a trebuit să iasă. Suntem întristați însă că noi vrem să vedem pe oameni mântuiți, dar le dăm în cap la cei care se ridică și au chemarea și abilitățile de conducere peste viața lor. Trebuie doar să-i recunoaștem, să-i onorăm și să îi punem în slujire. E ca un puzzle care formează un întreg.




NOTĂ: Acest material poate fi publicat în altă parte doar cu păstrarea tuturor link-urilor de mai sus și cu oferirea sursei de unde l-ați citat, adică acest blog. Mulțumesc.

Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.