Opt lucruri pe care nu le-a spus niciodată Isus

În lumea în care trăim oamenii din jur au început să spună lucruri ciudate, apoi să se scuze - dacă o să-i iei la rost - că ele ar fi fost spuse de Isus. Dacă îi întrebi ”unde este scris?”, probabil că nu o să știe să răspundă, sau o să folosească citate din Biblie parafrazate de ei personal. Isus a spus multe lucruri în Biblie, însă sunt și o mulțime de lucruri pe care El nu le-a spus. Mai jos vă ofer o listă cu opt lucruri pe care nu le-a spus niciodată Isus.

1. ”Nu ai cămașă, nu ai papuci, nu ai slujbă.”
Isus nu a oferit niciodată cerințe preliminare pentru a te întâlni cu dragostea Sa. Indiferent de trecutul tău, dragostea lui Hristos este disponibilă pentru oricine dorește să o accepte. Nimeni nu este prea defectuos pentru a putea primi iertare și mântuire veșnică.

2. ”Urmează-mă și-ți voi aduce faimă și bogăție.”
Isus nu promite niciodată faimă sau bogăție, dar în același timp El nu se opune acestor lucruri dacă sunt folosite spre slava Sa. Dacă raționamentul tău în relația cu Dumnezeu este concentrat pe lucrurile materiale, ai face bine să evaluezi spre care dumnezeu de fapt tânjești tu.

3. ”Totul va merge conform planurilor tale.”
Mulți dintre noi se roagă lui Isus gândind că tot ceea ce-i cerem Lui va fi răspuns la vremea noastră. Realitatea nu este că toate rugăciunile sunt răspunse, într-un fel sau altul, ci că Isus are puterea să îndeplinească orice rugăciune rostită Lui. El este atât de MĂREȚ! Doar pentru faptul că o rugăciune nu este răspunsă la timpul nostru nu înseamnă că rugăciunea aceea a fost ignorată. Dumnezeu le aude pe toate și le știe pe toate și cunoaște și momentul cel mai bun pentru fiecare dintre noi ca indivizi. Fă un pas înapoi și încrede-te în Dumnezeu, în coordonarea și voia Sa.

4. ”Te voi binecuvânta dacă te rogi destul de greu.”
Binecuvântarea rugăciunii este în însăși rugăciune. Comunicarea și dialogul dintre Tatăl nostru ceresc și noi sunt mult mai corespunzătoare decât orice altceva îi cerem. Isus nu este un spiriduș magic, și dacă rugăciunile tale par a fi mai mult dorințe decât conversații venite din inimă, poate vei vrea să-ți regândești felul cum este constituită temelia credinței tale.

5. ”Viața va fi fără zone dure.”
Așa de mulți oameni gândesc că pentru că ei cred în Isus aceasta înseamnă că toate lucrurile o să fie perfecte și fără nici un defect. Doar că în realitate nu stau deloc așa lucrurile. S-ar putea să ai o relație cu Isus, doar că aceasta nu înseamnă că viața va înceta să mai meargă înainte, că circumstanțele dure o să înceteze să mai existe, și că vremurile dure nu vor fi niciodată o posibilitate. Deși Isus nu a spus niciodată că viața va fi ușoară, El a spus totuși că va fi acolo alături de tine în vremuri de nevoie. Mesajul Evangheliei nu este că viața va fi perfectă, ci că în imperfecțiunea sa noi avem un Salvator perfect și fără nici un defect.

6. ”Voi răspunde rugăciunilor tale la vremea dorită de tine.”
Dumnezeu este credincios în a răspunde la rugăciune, doar că noi nu ne putem aștepta ca El să răspundă la fiecare rugăciune după măsurătoarea noastră. Credința înseamnă să ne încredem în Dumnezeu atunci când lucrurile nu au sens, iar aceasta include și acele rugăciuni pe care le simți că ar putea fi nerăspunse sau oferite la timpul greșit. Credința este a ne încrede în coordonarea lui Dumnezeu, nu a noastră.

7. ”Ai mers prea departe să mai poți fi mântuit.”
Nimeni nu a mers prea departe încât să nu poată avea o relație cu Dumnezeu. Indiferent de locul și momentul unde te-a adus viața, întotdeauna ai oportunitatea să te uiți alături și să vezi brațele deschise ale lui Isus. Iertarea și dragostea pe care o oferă El nu este ceva de la care să-ți întorci capul și să fugi, și nici să devii prea murdar să o poți accepta.

8. ”Meriți să ai lucruri frumoase.”
Isus nu a spus niciodată că tu meriți să ai o casă imensă, o mașină frumoasă, salariu magnific și o slujbă excelentă. De fapt, tot ceea ce este în cadrul Evangheliei indică spre simplicitate mai degrabă decât spre o viață de lux. Aceasta nu înseamnă că nu ți se dă voie să ai lucruri frumoase, ci că Isus nu ți-a promis că o să ți le dea. Planul lui Dumnezeu pentru viețile noastre este diferit și noi trebuie să înțelegem că nu toată lumea va avea aceiași cantitate de bani, va conduce aceleași tipuri de mașini sau chiar să trăiască în același tip de casă.

Ceea ce trebuie să înțelegem este că Isus a spus ca noi să ne iubim aproapele nostru, să-i ajutăm pe cei în nevoi, și că văduva și cei lipsiți de locuință merită să fie iubiți precum Hristos și-a iubit biserica. Tu nu meriți să ai lucruri frumoase, dar ție ți s-a oferit prilejul de a experimenta dragostea lui Hristos - și acest lucru este mult mai valoros decât orice altceva îți poate oferi această lume.

Materialul de mai sus este o adaptare dintr-un articol scris de Jarrid Wilson (foto alăturat) în site-ul Church Leaders. Jarrid este soț, pastor și autor care caută să împărtășească neobosit dragostea lui Isus. Dacă citați acest material în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării, adică acest blog. Mulțumesc!



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.