Studiu: Majoritatea pastorilor spun că ei nu își disciplinează niciodată membrii pentru abateri păcătoase

oameni la închinare - imagine preluată de pe christianpost.comBisericile protestante din Statele Unite au reprimat destul de rar membrii săi pentru conduita greșită - indică un sondaj care mai susține faptul că mai mult de jumătate din pastori susțin că ei nu cunosc vreo instanță în care biserica lor să fi disciplinat pe cineva.

Joi, 5 aprilie 2018 LifeWay Research a emis rezultatele unui nou sondaj în care au fost chestionați 1.000 de pastori seniori protestanți, slujitori și preoți cu privire la felul cum tratează ei disciplina formală. Răspunsurile la întrebările puse în cadrul acestui sondaj au fost măsurate pe regiuni pentru a reflecta populația. Eșantionul are o marjă de eroare de 3,2 procente. Sunteți curioși să aflați mai multe detalii?

Persoanele menționate mai sus au fost intervievate prin telefon când a fost ultima dată când biserica lor a disciplinat în mod oficial un membru, 55% dintre pastori au spus că ”un membru nu a fost disciplinat în mod oficial de când am venit eu la postul de pastor și nici nu cunosc să fi fost anterior vreun caz”.

Doar 3% dintre pastori au spus că s-a recurs la disciplină în cadrul ultimei luni și 5% au spus că biserica lor a disciplinat membrii în cadrul ultimelor șase luni. În altă ordine de idei, 8% dintre pastori au spus că bisericile lor au disciplinat membrii în cadrul ultimului an și 5% au spus că membrii au fost pedepsiți în cadrul ultimilor 2 ani.

21% dintre pastori au spus că bisericile lor și-au disciplinat membrii în ultimii 3 ani și doar 2% dintre clerici au spus că nu știu răspunsul la această întrebare.

Acesta este unul dintre subiectele pe care bisericile le discută rar”, a spus Scott McConnell (foto alăturat), directorul executiv al LifeWay Research, în cadrul unei declarații.

Studiul, care a fost efectuat în perioada 30 august - 18 septembrie 2017, a mai descoperit faptul că pastorii bisericilor care au 100 sau mai multe persoane - în rândul celor care frecventează biserica - au fost mai predispuși - 20 procente față de 13 procente - decât pastorii bisericilor cu o frecvență de 50-00 de persoane, să spună că bisericile lor și-au disciplinat membrii în cadrul ultimului an.

65% dintre pastorii bisericilor care au mai puțin de 50 de membrii au spus că nu au pus  sub disciplină pe nici un membru din biserică în perioada de slujire la biserica respectivă, sau cel puțin din ceea ce cunoșteau ei.

63% dintre pastorii cu frecvența de 50-90, 48% dintre pastorii bisericilor cu frecvența cuprinsă între 100 și 249 persoane, și 38% dintre pastorii bisericilor cu o frecvență de peste 250 persoane au răspus la fel.

În plus, pastorii evanghelici au fost mai degrabă cei care să spună că bisericile lor au disciplinat membrii lor în cadrul ultimului an - 19% față de 11% - comparat cu pastorii din bisericile din cultele principale. De asemenea, pastorii evanghelici au fost cu 12 puncte procentuale (31% față de 19%) mai predispuși decât pastorii cultelor principale să spună că că membrii bisericii lor au fost disciplinați ”cu mai mult de un an în urmă”.

49% dintre pastorii evanghelici au spus că un membru al bisericii nu a fost disciplinat înainte de venirea lor acolo sau în timpul slujirii lor acolo la biserică, din informațiile deținute. 67% dintre pastorii cultelor principale au spus același lucru.

Conform datelor obținute, 29% dintre pastorii Penticostali, 23% dintre pastorii Holiness (o ramură a Metodismului din Statele Unite) și 19% dintre pastorii Baptiști au spus că bisericile lor au disciplinat membrii în cadrul ultimului an. Doar 4% dintre pastorii Metodiști și 9% dintre pastorii Prezbiterieni au spus același lucru.

Un total de 85% dintre pastorii Metodiști au spus că ”un membru nu a fost disciplinat în mod oficial de când am venit ca pastor și nici înaintea mea, din câte știu eu”.

Există o anumită bandă roșie care implică bisericile”, declara McConnell. ”Nu e ușor să fi dat afară dintr-o biserică.

Și cei din cler au fost întrebați cine este responsabil la biserica lor pentru administrarea disciplinei oficiale către membrii bisericii care se depărtează de la învățăturile biblice.

Un total de 8% au spus că ”doar pastorii” erau însărcinați cu administrarea disciplinei, în timp ce 1% au spus că ”doar diaconii”. 14% au spus că ”doar bătrânii bisericii”, în timp ce 4% au spus că ”doar bordul sau comitetul bisericii”. Majoritatea pastorilor (51%) au spus că ”două sau mai multe din aceste grupe trebuie să fie de acord” pentru ca disciplina să fie administrată.

18% dintre pastori au spus că ”noi nu avem nici o politică oficială în ceea ce privește disciplinarea membrilor”.

Metodiștii (37%) sunt cel mai probabil să răspundă ”noi nu avem nici o politică oficială în privința disciplinării”, în timp ce 24% dintre pastorii cultelor principale și 15% dintre pastorii evanghelici au răspus la fel.

Sumarul acestui studiu a fost efectuat de Samuel Smith, reporter de la Christian Post, publicat pe 7 aprilie 2018, de unde a fost preluat acest material. Dacă citați acest articol în altă parte, rog să păstrați toate link-urile din el și să oferiți sursa citării lui, adică acest blog. Mulțumesc.



Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.