Greşeli pe care le fac oamenii când judecă pe alţii

A judeca pe alţii este cel mai natural şi mai simplu lucru pe care îl putem face în viaţa de creştini. A ne judeca pe noi înşine, însă, este una dintre cele mai dificile sarcini încredinţate nouă. Cu toate acestea, fără o judecată personală (adică eu mă judec pe mine însumi, nu eu personal judec pe altcineva, vă rog să nu înţelegeţi altceva) nu vom avea parte de binecuvântarea şi de pacea lui Dumnezeu.

Articolul de mai jos descrie câteva greşeli pe care le fac oamenii atunci când judecă pe alţii. Sper să fiţi binecuvântaţi de acest material.

1. Oamenii se gândesc că a judeca pe cineva este total interzis (1 Corinteni 5:1-5; Matei 7:15-20).

2. Oamenii amestecă diferitele tipuri de judecată (NU TREBUIE să judecăm într-o manieră condamnatoare şi trufaşă, TREBUIE să judecăm cu dreptate, plini de milă) (Luca 6:37; Iacov 2:13).

3. Oamenii folosesc spusa lui Isus, "Nu judecaţi" pentru a revendica de la alţii să accepte stiluri de viaţă aberante (Matei 7:1-2).

4. Oamenii scapă din vedere faptul că judecata de sine pregăteşte o persoană pentru judecata dreaptă (şi plină de milă) a altora (Matei 7:1-5).

5. Oamenii trec cu vederea faptul că un duh de judecată este un semn al păcatului nerecunoscut în viaţa cuiva (Romani 2:1).

6. Oamenii uită că doar Dumnezeu este Judecătorul perfect (noi pur şi simplu nu avem toate informaţiile) (1 Samuel 16:7).

7. Oamentii trec cu vederea faptul că noi toţi merităm să fim judecaţi, însă Hristos ne iartă şi ne eliberează în schimb (dacă Îl primim în vieţile noastre) (Ioan 8:2-11).

8. Oamenii aruncă orice tip de "judecată" la plezneală (sexul între homosexuali, avortul, imigrarea ilegală, etc.).

9. Oamenii scapă din vedere faptul că un creştin trebuie să fie cel mai bun judecător (să aibă cel mai bun discernământ) dintre toţi (1 Corinteni 6:1-5).

10. Oamenii nu realizează faptul că noi toţi trebuie să stăm înaintea lui Dumnezeu pentru a fi judecaţi, după ce viaţa aceasta se termină (şi asta ar trebui să afecteze profund felul cum trăim) (Evrei 9:27; Faptele Apostolilor 10:42).

În plus, oamenii ignoră Duhul Sfânt în procesul de judecată / discernere (1 Corinteni 2:12-15).

Mike CampagnaNotă: Articolul de mai sus a apărut iniţial pe blogul lui Mike Campagna şi a fost folosit / tradus cu permisiunea autorului.  Mike Campagna (în mod afecţionat cunoscut drept Pastor Mike) profită la maxim de tehnologia web pentru a încuraja pe cei ce sunt ucenici în credinţă. Fiind un auto-proclamat "twitterholic", unul dintre cei care-l urmăresc pe twitter îl descrie ca fiind "jogging, blogging, tweeting Pastor" (termeni intraductibili în limba română...). Vizitele blogului Pastorului Mike (http://www.aheartforgod.net) se numără în zeci de mii. Video-blogurile sale au fost urmărite de sute de mii. Slujba sa de zi este de specialist în tehnologia informaţiei / media socială pentru compania Sugar Pine Realty. Pastorul Mike şi familia lui trăiesc în zona Senora din California (lângă Yosemite) încă din 1997.




Niciun comentariu:

Disclaimer:
Comentariile cu conținut off-topic, cu tentă de jignire, amenințare, ofensatoare, injurii, sau cuvinte porcoase/profane sunt șterse automat. Comentați doar dacă ceea ce aveți de spus este relevant și aduce discuții/subiecte noi. Comentariile cu pseudonime sunt "by default" sterse. Comentariile cu link-uri sunt moderate pe Disqus, pe Blogger, sterse. Daca doriti sa faceti publicitate la un site, rog sa ma contactati pentru o cotatie de pret, rezolvam. :)

Un produs Blogger.